Van moeten naar mogen

Ervaringsverhaal Carla

Ik wilde mijn hoofd wel tegen de muur kapot slaan. Wanhopig ruilen voor een andere. Wat had ik een last van dat brein dat me iedere keer weer in situaties liet verzeilen waar ik doodongelukkig van werd. En  – hoe intelligent het in principe ook was –  mijn hoofd leerde niets van deze ervaringen! Ik stootte mezelf minstens tien keer aan dezelfde steen…
Mijn hoofd kon (en kan!) ongelooflijk goed kletsen. De prachtigste verhalen, de mooiste perspectieven werden in een mum van tijd gecreëerd en dan kon ik me daar met onbegrensd enthousiasme op focussen. Elke keer weer ‘ging ik er helemaal voor’. Nu was het toch echt mijn moeite waard! Om na een hele lange tijd – uitgeput – te merken dat de werkelijkheid heel wat weerbarstiger was, of zelfs totaal niet overeenkwam met de beelden (luchtkastelen) in mijn hoofd. Wat kon ik mezelf voor de gek houden, illusies voorschotelen, en voortdrijven. Waar anderen het al lang opgaven, ging ik nog heel lang door. Alles wat krom was, praatte ik recht…
Waarom was mijn hoofd nou toch zo vasthoudend? MOEST ik doorgaan? Viel ik elke keer weer in dezelfde valkuil? Inmiddels weet ik het wel. En ben ik het zelfs dankbaar. Want mijn hoofd diende onvermoeibaar een hoger doel. Het was alleen niet meer van deze tijd…
Tegenwoordig kan ik de valkuilen behoorlijk vermijden. Mijn hoofd doet nog steeds mee hoor! Maar het is niet meer de baas. Ik weet nu wat het wilde bereiken (liefde en bestaansrecht), maar vooral ook: waarom het altijd op deze manier ‘moest’. Dat laatste geeft mij nu de mogelijkheid andere wegen te kiezen om liefde en bestaansrecht te ervaren. Ik ben er een stuk gelukkiger van geworden, en voel me veel vrijer in mijn doen en laten. Van moeten naar mogen.
En weet je wat ik nou zo mooi vind? Ik kan die verfoeide eigenschappen van mijn hoofd nu juist bij uitstek gebruiken voor mijn (en jouw) hartepad! Mijn kunst met woorden, mits verbonden met mijn hart, vindt haar weg via mijn artikelen, workshops, het boek dat ik schrijf, en is onmisbaar bij mijn individuele begeleiding. Het helpt me nu om anderen juist te laten ervaren wat er echt in hen leeft. Voorbij de illusie, voorbij de kletspraat, en voorbij het heilige Moeten.
Ik doe nu wat ik het liefste wil, en wat ik het beste kan.
Verlang jij naar die echtheid, die innerlijke vrijheid? Ga dan met me mee op pad. Onderzoek jouw Heilige Moeten en kom uiteindelijk tot Mogen, het hebben van mogelijkheden. Ik werk hiermee in groepsverband (zie het programma Van moeten naar mogen) en individueel.
This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*