STOP!

Nieuwe bergschoenen: check. Sterretje in autoruit laten repareren: check. Vakantiekleren wassen: ehm, donderdag? Of toch vrijdag? Kwartaalomzet: bijna klaar. Nieuwsbrief schrijven: HELP!
Vorige week werd ik heel onrustig. Naarmate de vakantie nadert, ploppen er steeds meer dingen in mijn hoofd die nog moeten gebeuren voordat ik weg ga. Opschrijven dan maar, een lijstje maken. Dat geeft overzicht. En het voelt heerlijk als ik weer iets kan doorstrepen. Maar ook het lijstje geeft nu stress. Want ik ga binnenkort weg en er staat nog van alles op. Zoals het schrijven van deze nieuwsbrief…
Het thema weet ik ergens wel. Iets met stoppen, waardoor je anders (opnieuw!) kunt kijken en voelen, waardoor je meer geniet en ziet. Van jezelf, je dierbaren, de zomer, je vakantiebestemming.
Ik staar naar het scherm en krijg geen inspiratie. De druk loopt op, want ik heb alleen vandaag nog wat tijd hiervoor. Ik heb de neiging om het uit te stellen: eerst nog dat mailtje, een boek bestellen, die tekst van een vriendin redigeren. Ook acties van mijn to-do-lijstje, dat wel. Maar die nieuwsbrief komt er zo niet.
STOP! Ik roep mezelf tot de orde. Wat gebeurt hier? Normaal gesproken vind ik het namelijk erg leuk om met jullie te delen wat ik ervaar aan het leven, met welke vragen ik rondloop en welke inzichten ik daarmee opdoe. Maar vandaag niet.
Ik leun achterover en kijk van een afstandje naar mezelf. En ineens zie ik het mezelf doen: ik moet van alles. Deze nieuwsbrief moet nu, vind ik zelf. En doordat ik er een ‘moetje’ van maak, is al m’n plezier en inspiratie weg. Voelt het als een klus.
Ik maak nog een kop koffie, leg mijn to-do-lijstje uit het zicht en neem mijn eigen thema ter harte. Ik stop met moeten, duik in mijn binnenwereld en voel weer waar ik naar verlang, wat ik wil: genieten! Van mezelf, van de lieverds in mijn leven, van de zomer. En van jullie! Ik zie jullie nu weer voor me, en met een glimlach op mijn gezicht begin ik dit bericht te schrijven.
Geniet van een moeiteloze zomer!
This entry was posted in Geen categorie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*