Met open hart

Ik zie het in de wereld gebeuren. De toenemende chaos, boosheid en wantrouwen blijkt een helder antwoord op te roepen: steeds meer mensen kiezen juist nu voor het pad van vertrouwen en liefde. Prachtige initiatieven verrijzen vanuit de samenleving, waarbij verbinding en samenwerken voorop staat.

Verbinden is bij uitstek een eigenschap van het hart. Het hart wil niets anders dan uitreiken en liefde stromen. Dit oerverlangen naar samen-zijn werkt ook door in jou, of je het nu wilt of niet. Het klopt op de deur van je hart, onafgebroken en onuitputtelijk. Als die deur geopend is, laat deze levenskracht zich voelen als intense vreugde, rust of vitaliteit. Als je hart gesloten is, voelt het als boosheid, angst of pijn. Maar je levensbron is er, altijd. December is de maand die op uiteenlopende manier vorm geeft aan dit oerbeginsel: het licht is er altijd, ook in de diepste duisternis.

Ik voel me oprecht dankbaar en blij dat ik steeds weer getuige mag zijn van mensen die het verlangen en de moed hebben hun hart meer te openen. Het is voor mij heel vervullend om het licht weer te zien schijnen in hun ogen en daarmee in de wereld.

Ik wens jou mooie dagen waarin je gehoor kunt geven aan je harteklop: breng jouw liefde en licht in deze wereld. Jij hebt het nodig, wij hebben het nodig, de mensheid heeft het nodig. Ik draag daar graag aan bij.

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*