Aanpak

Als je ergens bent vastgelopen in je (gevoels)leven of jezelf kwijtraakt in contacten met anderen, en je hebt (eindelijk) besloten hulp in te roepen, dan wil je wel zeker weten dat je er iets aan hebt. De stap naar een coach/therapeut is al spannend genoeg. En er één kiezen is ook nog behoorlijk lastig. Er zijn er ontzettend veel in de regio en ze noemen het allemaal anders. Wat jij nodig hebt, is iemand die jou helpt veranderingen in gang te zetten waar je niet binnen een half jaar weer in terugvalt. Hier lees je welke resultaten je mag verwachten van mijn aanpak.
Begeleiding door Hartepad kan je helpen het volgende te bereiken:
Je hebt ontdekt wat de aanleiding is voor het gedrag dat je steeds weer lijkt te overkomen. Het is niet langer een automatische reactie, je herkent het op het moment dat het gebeurt en weet ook dat je zelf een keuze hebt om er nu anders mee om te gaan. Dat geeft je weer het gevoel dat je zelf de touwtjes in handen kunt nemen.
Je weet goed wat je nodig hebt om situaties niet meer te laten escaleren. Je hebt kunnen ervaren hoe jouw reacties vaak vastzitten aan oude ervaringen van vroeger, waarin je niet kreeg wat je nodig had. Je kunt nu herkennen wat je werkelijke behoefte is en bent als volwassen persoon in staat om daar zelf voor te zorgen. Je zoekt het niet meer onbewust bij de ander(en), je blijft dicht bij jezelf en doorbreekt daarmee de negatieve spiraal.
Wat je doet, klopt weer met wat je voelt. Er zit niet langer een gat tussen wie je bent en wat je laat zien. Je hebt geen aangepast gedrag meer nodig om je staande te houden. Je zelfvertrouwen is gegroeid, kunt beter je grenzen aangeven en durft Nee te zeggen als het voor jou niet goed voelt. Anderen gaan als vanzelf ook jouw grenzen respecteren en je relaties worden gelijkwaardiger.
Je hebt een knoop doorgehakt, een keuze gemaakt die bij je past en je twijfel wegneemt. Je hebt geluisterd naar de belangrijkste voor- en tegenstemmers in je hoofd, begrepen waarom ze zo graag gelijk krijgen en ontdekt waar al die tegenstrijdige gevoelens vandaan komen. Je hebt kunnen werken aan koppige belemmeringen die jouw keuze in de weg staan en weet weer wat je volgende stap is. Je vervolgt je eigen weg met rust en ruimte in hoofd, hart en lijf.
Je kunt wezenlijk contact maken met een ander. Je bent weer thuis bij jezelf en kunt daardoor ook de deur voor anderen open doen. Nu je weer contact hebt met je hart, kun je oprecht genieten, ontroerd raken, huilen en je laten troosten. Je durft je te laten raken in je hart, en kunt de ander daarin ontmoeten zonder jezelf kwijt te raken. Je bent in staat tot liefdevolle relaties, met wederzijds respect voor elkaars behoeften, eigen-aardigheden en gevoeligheden.
Mijn filosofie
Ieder mens heeft het hart op de juiste plaats. Onder elk gedrag, hoe irritant, belemmerend, kwetsend of pijnlijk het ook kan worden ervaren, zit een hart verscholen. Een warmvoelend hart, dat echter soms de directe boodschappen niet meer naar buiten kan brengen door de lagen van gedachten, emoties en angsten die er in de loop der jaren omheen gegroeid zijn.
Jij weet diep van binnen al de antwoorden op je eigen vragen. Als je goed afstemt, kun je via je eigen gedrag weer horen wat je hart werkelijk te zeggen heeft, en de weg naar je hart weer terugvinden. Ook al is de taal soms onbegrijpelijk, je kunt hem weer leren verstaan.
Je hebt veel meer in je dan je denkt. Je hoofd kan alleen maar nadenken, en dat is per definitie dus gebaseerd op eerdere, ooit bewuste ervaringen. De reis naar binnen is echter verrassend veelzijdig en biedt je hele nieuwe perspectieven. Onderweg ontdek je verrassende kanten van jezelf of gevoelens waartoe je jezelf niet in staat had geacht.
De wereld zit op jou te wachten. Ik ben er van overtuigd dat ieder mens, en dus ook jij, een onmisbare rol speelt in de maatschappij. Als onderdeel van een groter geheel zijn we allemaal een essentieel radertje in de samenleving. Het is ontzettend zonde als je niet doet waarvoor je in de wieg gelegd bent! Je bent het waard om gezien te worden in je eigen, unieke kwaliteiten.
Mijn aanpak
Als je in beweging wilt komen, moet je eerst weten wat je tegenhoudt. Ik weet alles van belemmeringen, mitsen en maren, ontwijken, afweren, blindstaren en vastgrijpen. Ik snap heel goed dat je dit nodig hebt gehad om jezelf overeind te houden. En ik weet dus ook dat het spannend kan zijn om het anders te gaan doen dan je gewend was. Zonder oordeel en liefdevol laat ik je ervaren waar jij jezelf saboteert en daag je uit je oude gedrag te overstijgen. Veranderen van binnenuit, zonder nieuwe trucjes aan te hoeven leren. Zodat jij alle energie overhoudt voor de dingen waar je wèl voor wilt gaan.
Jij weet de weg, ik help je hem te vinden. Als het om jou gaat, ben jij de expert. Iedereen dwaalt wel eens af. Ik kan je terugbrengen naar de plek waar je op een zijspoor kwam en help je keuzes te maken die voedend en kloppend zijn voor jouw leven nu.
Wil je weten hoe of waarmee ik je kan helpen? Lees dan verder over de diensten van Hartepad.