Grip op jezelf: combitherapie bij vage klachten

Unieke samenwerking van gevoels- en reflexzonetherapie
Zonder lichaam geen gevoel – zonder gevoel geen gezond lichaam
Carla (gevoelstherapeute):
Mijn hele praktijk draait om de gevoelswereld. Waar heb je last van, met welke gevoelens heeft dat te maken en hoe kun je dat veranderen, vanuit je hart (dat is even heel kort door de bocht ;-). Heel vaak zijn die gevoelens in eerste instantie nog helemaal niet zo duidelijk. Ons hoofd heeft namelijk de gewoonte om alle signalen uit onze gevoelswereld gelijk om te zetten in gedachten, er etiketjes op te plakken en ze daarmee, onbewust, vast te zetten (dus ook in je lichaam!). Vervolgens gaan we er over nadenken en daar stopt het voelen. Dan help ik mensen te ervaren wat er in hun lijf gebeurt (kriebels, druk, kramp, spanning) en dat helpt! Als vanzelf komen dan beelden of woorden omhoog, gevolgd door (h)erkenning van de emoties. Ons lijf is een perfecte vertolker van onze gevoelswereld en liegt nooit, ook al is het soms wat moeilijk om de taal te verstaan.
Een emotionele hulpvraag of disbalans uit zich vaak ook in vage fysieke klachten. Je hoofd maakt vaak overuren als er emotioneel iets aan de hand is. Piekeren, hoofdpijn, slapeloosheid, moe, slecht eten, noem maar op. Dat heeft vervolgens weer invloed op je lichaam en creëert nieuwe emoties! De vicieuze cirkel is ontstaan: je zit letterlijk en figuurlijk niet meer lekker in je vel, je hoofd probeert er grip op te krijgen maar draait juist in een cirkel (vaak een negatieve spiraal) rond.
Luister naar de wijsheid van je lichaam, als je hoofd het niet meer weet. Om de vicieuze cirkel te doorbreken en weer grip te krijgen op jezelf, hoef je ‘alleen maar’ naar je lijf en gevoel te luisteren. Ik help je lichaam een stem te geven en vastgezette emoties te (h)erkennen en los te laten, waardoor het lichaam kan ontspannen. Het zelfhelend vermogen van je liefdevolle hart doet vervolgens wonderen.
Anjo (reflexzonetherapeute):
Mijn hele praktijk draait om de fysieke wereld. Waar heb je last van, welke (vage) klachten ervaar je en hoe kan je ze veranderen? Door reflexzonetherapie help je het zelfgenezend vermogen te stimuleren en door goed te kijken naar de zones op de voeten kun je zien waar de kern van de klachten liggen.
Door de massage breng je het lichaam weer in balans, zodat het lichaam weer grip krijgt op deze klachten.
Een fysieke hulpvraag of disbalans heeft vaak en emotionele achtergrond. Vage klachten verplaatsen zich en veranderen, ga je naar de dokter dan voel je ze niet. Als mensen vragen hoe het met je gaat dan zeg je prima, ondanks die pijn in de rug of slechte nacht .De ene maand overleef je lachend je menstruatie, de volgende maand ben je gevloerd. Je spijsverteringsstelsel verdraagt niet alle maaltijden meer, maar je kan ook erg genieten van eten. Je lichaam reageert op hoe je je voelt en je voelt je goed als je lichaam je niet in de steek laat. Fysieke klachten en emoties zijn niet los te koppelen.
Luister naar jezelf, als je lichaam je even in de steek laat. Luister maar goed hoe je dingen over jezelf of over je klachten vertelt. Vaak zeg je dingen heel duidelijk en letterlijk, meer dan dat jezelf door hebt. (ik moet even mijn hart luchten, of mag ik even mijn gal spuwen?). Ik help je lichaam weer in balans te brengen waardoor het zelfhelend vermogen de klachten laat verdwijnen. De positieve gevoelens en emoties stromen dan weer liefdevol door je lijf.
Welke taal je klacht ook spreekt: wij luisteren allebei met veel passie, plezier en deskundigheid. Naar lichaam en woorden!