Cliënten van Hartepad

Mensen die persoonlijke begeleiding krijgen of workshops volgen bij Hartepad zijn:

Volwassenen die zelfbewust in het leven staan, maar die

– gelijkwaardiger relaties willen, zowel privé als zakelijk
– meer willen handelen in overeenstemming met hun gevoel
– keuzes willen maken waar ze niet meer over blijven twijfelen
– zich vrijer willen voelen in het delen van eigen en andermans gevoelens
– behoefte hebben aan tijdelijk steun bij rouw-en verlies- of traumaverwerking
– lichamelijke klachten hebben zonder aanwijsbare oorzaak

Ben jij zo’n mens en herken je je in een van de onderstaande omschrijvingen?
Je houdt erg veel van je gezin en je familie. Je wilt graag een liefdevolle relatie met hen maar toch verval je steeds weer in dezelfde discussies of ruzies die er alleen maar voor zorgen dat er meer afstand ontstaat tussen jullie. Het frustreert je, je bent er niet trots op, je wilt het graag anders. Je zoekt hulp om dit patroon te doorbreken en weer met een open en warm hart met elkaar om te gaan.
Je zorgt heel veel voor andere mensen, want je weet heel goed wat ze nodig hebben. Je bent echter vergeten wat goed is voor jou en gaat ver voorbij je grenzen. Het wordt steeds zwaarder om vol te houden en krijgt al een knoop in je maag als er weer iemand op je af lijkt te komen. Je wil graag weer in vrijheid iets doen voor anderen, zonder daarbij jouw welzijn uit het oog te verliezen.
Je luistert aandachtig naar verhalen en problemen van anderen, maar vertelt hen niet wat jou bezighoudt. Je wilt anderen er niet mee belasten. Je wordt steeds eenzamer, je kropt alles op, het lijkt wel alsof je veel minder deelneemt aan het leven. Je zoekt een warme, liefdevolle en veilige omgeving waar je de ruimte durft te nemen om je emoties en twijfels te delen en te onderzoeken.
Je wist als twintiger heel goed wat jou gelukkig zou maken: zo’n soort huis, dat type werk, die ideale partner, zoveel kinderen. In de loop der jaren heb je al heel wat bereikt. Maar ergens knelt het, zeurt er een stemmetje in je achterhoofd. Passen de keuzes van toen nog wel bij je leven van nu?  Je wilt weer eens goed afstemmen op jezelf en zo nodig een andere koers uitstippelen in je leven.
Ben jij op je plek bij Hartepad?
– Je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen gedrag en welzijn.
– Je bent bereid te onderzoeken hoe en waarom je bepaalde dingen doet of juist niet doet.
– Je wilt verder leren en ont-wikkelen en durft daarin te investeren. Je weet immers dat investeren in jezelf het mooiste is wat je kunt doen; ook voor je omgeving!
– Je accepteert ook dat je, net als iedereen, zogenaamde ‘blinde vlekken’ hebt. Je beseft dat een ander perspectief je kan helpen om uit een vast patroon te stappen. Je durft daarbij de hulp van anderen in te roepen.
– Je weet dat het je niet alleen lukt door nieuwe kunstjes aan te leren. Ander gedrag en gedachten aanleren kan helpend zijn, maar nemen niet de oorzaak van jouw valkuilen weg. Je wilt nu echt duurzaam veranderen van binnenuit, vanuit de gevoelslaag die jouw gedrag en gedachten bepalen.
– Je weet diep van binnen dat je hart de antwoorden heeft op jouw belangrijke levensvragen. Je wil graag het pad naar je hart (weer) vinden en bent bereid om daarbij daadwerkelijk te ervaren en te voelen welke overtuigingen en emoties jou daarbij in de weg staan.
Wil jij dus leven vanuit je hart?
Lees verder en ontdek of mijn aanpak bij jou past.