zin in je leven - traject

in 7 sessies een nieuwe kijk op je levensweg

Als mens wil je van betekenis zijn, je wilt dat je leven ertoe doet. Dat geeft zin in je leven. Maar zin hebben óm te leven, dat is lang niet altijd makkelijk. Je vraagt je af: word ik nog wel blij van wat ik doe? Wat stelt mijn leven eigenlijk voor? Ik wil van koers veranderen, maar welke richting past mij? Ik heb vaak geleefd voor anderen, maar wie ben ík nou? Wat wil ik eigenlijk zelf?

Je draagt het al bij je
Je hebt de antwoorden op deze levensvragen al bij je. Wie jij werkelijk bent en wat jouw leven zin geeft, het zit al in je besloten. Jouw eigenheid kan zijn ondergesneeuwd door allerlei ervaringen. Je bent je gaan aanpassen aan de wereld om je heen. Je bent gaandeweg het contact met jezelf verloren.  Dat kan zorgen voor twijfel – over jezelf en over je levensweg.

Jij bent uniek
Jouw eigenheid kun je weer opdiepen. Want jouw levensenergie wil nu eenmaal stromen. Dat is levenslust, een vanzelfsprekend en autonoom proces. Je kunt erop aanhaken, op vertrouwen en gebruik van maken – en van genieten. Deze levensenergie is jouw unieke potentieel om je eigen leven te leven, je koers te vinden en je stappen te zetten. Het is je motor en kompas tegelijk.

Je bent voller, rijker, kleuriger
Ieder mens is geneigd om zichzelf vanuit een bestaand, bekend perspectief te bekijken. Meestal is dat beeld, van jezelf en de wereld, bepaald en gekleurd door ervaringen in het verleden. Maar je bent zo veel meer dan de verhalen die je hebt meegekregen of waarin je bent gaan geloven. Als je opnieuw en anders gaat kijken dan blijkt je leven voller, rijker en kleuriger te zijn dan je dacht.

Zin en betekenis geef je zelf
Wat heb je in je leven gedaan en meegemaakt? Hoe geef je gebeurtenissen en ervaringen een plek? Door stil te staan bij wat er allemaal al is in je leven, ontdek je samenhang, rode draden en levensthema’s. Zo krijg je zicht op wat jouw leven zin en betekenis geeft. Weten waar je vandaan komt geeft zicht op waar je naar toe wilt: wat staat me te doen, welke keuzes maak ik?

Jouw vraag als richtingaanwijzer
Het traject Zin in je leven neemt jouw eigen leven als bron voor de antwoorden op je levensvragen. Jezelf een levensvraag stellen zet je in beweging en geeft richting. Je vraag weerspiegelt jouw verlangen naar zin in je leven. Die vraag gaat over jou. Je neemt jezelf als uitgangspunt en creëert een nieuw toekomstperspectief. Een nieuwe kijk op jouw levensweg. 

Wat kun je verwachten?

 
Je kijkt met andere ogen naar je leven

  • Jouw hele menszijn komt in beeld: we kijken met een multidimensionale blik naar jezelf en je levensverhaal – wie jij bent in al je facetten
  • Je kijkt niet naar wat er misging of ontbrak, je kijkt hoe jij uitdagingen tegemoet treedt – en te boven kunt komen
  • Je ontdekt jouw eigenheid, het is een feest der herkenning – je wordt blijer met je eigen leven

Je levenservaring staat centraal

  • Je borduurt voort op wat er al is – we reizen door je leven en halen op wat er toe doet
  • Je plaatst oude verhalen en gebeurtenissen in een nieuwe context – je ontdekt samenhang
  • Je ontdekt het fundament in je leven - wie jij werkelijk bent, waar je op kunt bouwen en terugvallen

We vertrekken vanuit jouw vraag

  • Een vraag geeft richting – het drukt een verlangen uit en zet jou in beweging
  • Een vraag gaat over jou – je neemt verantwoordelijkheid voor jouw toekomst
  • De vraag richt zich op jouw gezonde, volwassen IK – op jouw authentieke levensbestemming

Hier lees je in enkele artikelen wat dit in de praktijk kan betekenen.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met me op

Tijdens een verkennend telefoongesprek kun jij vragen stellen en kan ik het traject toelichten. Je leert me globaal kennen; als je op reis wilt gaan door je leven, dan is het fijn om te weten wie er met je meereist. Vaak is een telefoongesprek voldoende om te beslissen of je op weg wilt gaan.

Daarna begin je met de Journey of Life. Een Journey is een webapplicatie waarmee je online de eerste stappen zet om je verhaal in beeld te brengen. Ook wordt helder met welke levensvraag je aan de slag wilt gaan. De Journey vul je thuis in en vervolgens gebruik ik die om onze reis verder voor te bereiden.
Met deze Journey maak je een start voor het traject, je verzamelt informatie die als ‘rode loper’ dient voor de daaropvolgende gesprekken in mijn praktijkruimte.

We onderzoeken eerst je vraag en gaan vervolgens jou en jouw leven vanuit uiteenlopende dimensies in kaart brengen. Samen verzamelen we de belangrijkste informatie.

We sluiten de reis af met een afrondend gesprek waarin alles bij elkaar komt: de verzamelde informatie uit alle dimensies dient als voeding voor het beantwoorden van je vraag. Je gaat uiteindelijk met concrete acties en duidelijke intenties naar huis. Je kunt je toekomst in met een nieuw perspectief.

Een evaluerend gesprek na een aantal maanden kan je helpen om te onderzoeken of je voldoende op je weg zit of dat er nog wat bijsturing nodig is.

Ben je jongvolwassen (ca. 20-30 jaar)? Dan ben je van harte welkom voor een korter traject, helemaal afgestemd op jouw levensfase. Bel of mail me als je meer wilt weten.

Tarieven

Voor particulieren en zelfstandig ondernemers is het tarief € 125,-* per sessie van 75 - 90 minuten (vrijgesteld van BTW).

Zakelijk tarief in opdracht van bedrijf: € 195,- (vrijgesteld van BTW).

Afspraken die binnen 24 uur (werkdag) worden afgezegd (per mail of telefonisch), worden volledig in rekening gebracht. Bij 48 uur (2 werkdagen) voorafgaande aan de afspraak, wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

<- Terug naar aanbod

'Toen ik me bij Carla meldde was ik de sturing in mijn leven kwijt. Wat was de zin van mijn leven en waar haalde ik nog energie uit?
Tijdens het Zin-traject bespraken we elke keer een ander aspect van mijn leven en bleef Carla me vragen stellen tot we het helemaal doorgrond hadden. In de laatste sessie werd er een verband gelegd tussen de uitkomsten van de sessies en mijn oorspronkelijke vraag. Deze uitkomsten waren het plan waarmee ik verder kon in mijn leven. Met Carla haar kennis, kunde en liefdevolle manier van werken heeft ze me door het traject heengeleid en heb ik weer zin in mijn zinvolle leven.'
H.

'Ik vond het lastig uit een wirwar van gedachten en gevoelens te komen. Wat is van mij, wat past bij mij? Door de gesprekken met jou kon ik echt tot de kern komen. Het was fijn om alle kenmerken en aspecten van mij in mijn leven langs te lopen. Ik kan nu mijn eigen koers bewaken en volgen. Door jouw professionele, oprechte en liefdevolle aanpak kon ik mezelf volledig laten zien en horen. Dankjewel hiervoor!'
G.

* Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA. Veel zorgverzekeraars vergoeden daarom (deels) deze kosten in de aanvullende verzekering (rubriek Alternatieve geneeswijzen, zie overzicht NVPA).  Heb je een laag inkomen, dan kan er mogelijk een andere prijsafspraak worden gemaakt. Neem hiervoor telefonisch contact op: 06-2122 1954.

 

Copyright 2024 - Carla Trappenburg, hartepad