boosheid

Boosheid lijkt je te overvallen. Voor je het weet schiet je uit je slof of word je juist ijzig stil. Je blijft er in hangen. Doodvermoeiend en vaak hartverscheurend. Boosheid vervreemdt, schept afstand, verbreekt contact. Met jezelf, en met de ander. Samen onderzoeken we wat jouw boosheid je te vertellen heeft. Zo krijg je weer grip op deze vitale energie.

Hieronder lees je enkele blogs die je iets meer vertellen over de verschillende kanten van boosheid.

boosheid

nooit meer boos?

Ik ben nooit boos. Dat zit echt niet in me. Ik ben een heel aardig mens! En trouwens, zo ben ik niet opgevoed! Een echte Trappenburger wordt niet boos, die is altijd begripvol en ziet in alles de zonnige en goede kant.
Tegenwoordig word ik steeds vaker boos. Gelukkig maar, zeg ik nu. Wat een kracht, wat een vitaliteit! En die heb ik er al die tijd onder gehouden. Maar waarom eigenlijk?

boosheid

boosheid loslaten, hoe doe je dat?

Je zou het misschien niet zeggen, maar boosheid is een gezonde emotie. Meestal worden we echter door de boosheid geleefd. We reageren het af, leven het uit, of stoppen het weg. En dan wordt het ongezond. Als je boos bent, lijkt je hart op slot te gaan. Boosheid vervreemdt, schept afstand, verbreekt contact. Maar het is ook een ongekende krachtbron, als je er tenminste bij stilstaat.

boosheid

zijn jouw grapjes om te lachen?

Het is veelvuldig in het nieuws (geweest). Vrijheid van meningsuiting, en dan vooral de vrijheid om grappen te mogen maken over kenmerken van geloofsovertuigingen van anderen. In de tijd rond de aanslag op Charlie Hebdo kwam een cliënte bij mij in de praktijk die erg was geschrokken van het effect van één van haar grapjes. Het zette haar, en mij, aan het denken.

Copyright 2024 - Carla Trappenburg, hartepad