vicieuze cirkel

Je verliest een dierbare, maakt een heftig ongeluk mee, wordt langdurig gepest. Er zijn veel gebeurtenissen die grote impact op je kunnen hebben. Je gaat vermijden, jezelf groothouden, wordt somber, blijft verdrietig, of houdt jezelf met moeite bij elkaar. Verwerk je emoties in een liefdevolle en veilige omgeving. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik sta naast je, met open hart.

Hieronder staan enkele blogs die je helpen de werking van de vicieuze cirkel beter te begrijpen. Dat is vaak al de eerste stap om het te doorbreken!

vicieuze cirkel

het lot: pech of kans?

“De enige discussie die je kunt voeren met de regen, is het openklappen van je paraplu.” Je kunt het niet-willen, je kunt er eindeloos over mopperen (en dat kunnen wij Nederlanders heel goed!), maar je verandert er niets aan: het weer komt zoals het komt. Pech of kans, wat is jouw antwoord op het leven?

vicieuze cirkel

zet er een PUNT achter

Een opgejaagd gevoel, en tegelijkertijd lamgeslagen op de bank – in de greep van een onstuitbare stroom gedachten die in cirkels ronddraaien. Niet weten of je nu moet (wilt?) huilen, schreeuwen, boos worden. Op jezelf, een ander, of de wereld. Een schop onder je kont, dat is wat je nodig hebt (vind je).

vicieuze cirkel

de vicieuze cirkel

Vanaf het allereerste begin is 'De vicieuze cirkel' de belangrijkste inspiratiebron geweest voor mijn werk. Het gedicht vat prachtig samen hoe wij mensen kunnen vastlopen en ook wat er nodig is om daar uit te komen. 'Maar als ik nu mijn ogen sluit en voel mijn ware zelf van binnen, dan kom ik deze cirkel uit en kan ik steeds opnieuw beginnen.'

Ik help je er graag bij!

Copyright 2022 - Carla Trappenburg, hartepad