onverwerkte emoties

Je verliest een dierbare, maakt een heftig ongeluk mee, wordt langdurig gepest. Er zijn veel gebeurtenissen die grote impact op je kunnen hebben. Je gaat vermijden, jezelf groothouden, wordt somber, blijft verdrietig, of houdt jezelf met moeite bij elkaar. Verwerk je emoties in een liefdevolle en veilige omgeving. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik sta naast je, met open hart.

Hieronder staan enkele blogs die dieper in gaan op de werking van emoties.

onverwerkte emoties

huilen geeft energie - de helende kracht van tranen

Mensen denken wel eens dat ik er vooral op uit ben om hen aan het huilen te krijgen. Vooral als ze de tissuedoos al klaar zien staan. Ik snap dat helemaal en er zit ook een kern van waarheid in. Het is echter niet mijn doel, het is slechts een middel. Een middel om jou te helpen autonoom, vitaal en gezond te kunnen leven. Hoe kunnen tranen daar nou aan bijdragen?

onverwerkte emoties

waarom pijn fijn kan zijn

Het is een bekende uitdrukking: pijn is fijn. Meestal cynisch bedoeld. Want natuurlijk is pijn niet fijn. Je trekt niet voor niets je vinger terug als je je brandt. Een eerste reflex is: wegwezen! En toch gaat mijn boek ‘Hartelust’ in essentie over pijn. Juist vanwege die (onbewust aangeleerde) reflex. Want het niet durven, kunnen of willen voelen van pijn is de oorzaak van heel veel ‘gedoe’ en problemen in je leven. Met jezelf, in je relatie, je familie of met je kinderen. Met je baas, je collega’s of je medewerkers.

onverwerkte emoties

‘waar maakte ik me zo druk om?’

Bert voelt zich in gezelschap meestal als een vis in het water. Hij is graag in contact met mensen, wil ze leren kennen en laat daarbij ook veel van zichzelf zien. Toch gebeurt het regelmatig dat hij van bepaalde mensen de zenuwen krijgt en hij zijn reactie niet goed in de hand heeft. Een artikel over EMDR in de praktijk.

Copyright 2024 - Carla Trappenburg, hartepad