verstrikking

Je bent verwikkeld in een zinloze strijd met je kind. Je kunt je ex niet laten gaan. Je houdt vast aan een energievretende vriendschap. Een ander loslaten is soms erg moeilijk. Maar waar houd je je aan vast? Wat betekent de ander voor je? Ik help je te ervaren waar je in verstrikt zit en hoe je jezelf kunt losmaken. Liefdevol en met respect. Voor jou en de ander.

Hieronder staan enkele blogs die dieper ingaan op het thema verstrikking.

verstrikking

alleen gaat beter samen

“Ik ben er voor jou.” ”Jij bent alles voor mij, zonder jou kan ik niet.” Mooie woorden, romantisch ook, en vaak bezongen. Maar in hoeverre is dit echt waar? En wenselijk? Wanneer is het gezond en wanneer gaat het ten koste van jezelf? En waarom doen we dat dan zo vaak?

verstrikking

(een ander) loslaten, hoe doe je dat?

Soms is het ontzettend moeilijk een ander los te laten. En dan bedoel ik niet de momenten waarop je als jong kind steeds meer zelf moest gaan doen, zonder ouders of verzorgers. Als volwassene krijg je andere ‘uitdagingen’: je bent verwikkeld in een zinloze strijd met je kind, je kunt je ex niet laten gaan, je houdt vast aan een vriendschap waar je al lang geen energie meer van krijgt.

Copyright 2024 - Carla Trappenburg, hartepad