(geen) zin in je leven

Je wilt van betekenis zijn, dat je leven er toe doet. Dat geeft zin in je leven. Maar zin hebben óm te leven, dat is lang niet altijd gemakkelijk. Je vraagt je af: word ik nog wel blij van wat ik doe? Wat stelt mijn leven eigenlijk voor? Ik wil van koers veranderen maar welke richting past bij mij? Ik heb vaak geleefd voor anderen, maar wie ben ík nou? Wat wil ik eigenlijk zelf?

Je bent geneigd om jezelf vanuit een bestaand, bekend perspectief te bekijken. Ik help je opnieuw en anders naar je leven te kijken. Je ontdekt je eigenheid. En je creëert een nieuwe kijk op je levensweg. Zo krijg je weer zin in je leven.

Hieronder lees je wat dit in de praktijk kan betekenen.

 
(geen) zin in je leven

Lichter door het leven

‘Waar is m’n lichtvoetigheid gebleven? Mijn leven ontglipt me. Alles voelt zwaar en ik ben gestrest. Vind ik m’n werk nog wel leuk, word ik thuis nog wel blij? Zijn anderen nog wel blij met mij? Waar kan ik beter mee stoppen of juist mee doorgaan? Ik weet het niet meer, ik ben de weg kwijt.’ Hoe vond Henk zijn lichtvoetigheid terug?

(geen) zin in je leven

Gevangen in verhalen

Marjan vond haar leven waardeloos. Veel was in haar ogen niet goed gegaan, ze was nergens trots op. Niet op haar ambachtelijke werk, en al helemaal niet op zichzelf. Ze vond zichzelf niet mooi, ze had volgens haar niets interessants te melden, dus een goede gesprekspartner was ze ook al niet. En ze was zeker geen leuke vriendin om mee op stap te gaan. Kortom, er was maar weinig aan haar wat deugde. Hoe bevrijdt ze zich uit dit sombere verhaal?

Copyright 2023 - Carla Trappenburg, hartepad